Připravili jsme vám třicet otázek, které by měl umět zodpovědět každý, kdo rád tráví čas v kuchyni a zajímá ho vše kolem vaření a dobrého jídla. Zvládnete je na jedničku?
19.03.2024
ČÍST VÍCEChystáte se péct a saháte automaticky po bílé mouce, protože jinou ani doma nemáte? Pak si možná rádi přečtete něco málo o zdravějších druzích mouky a dáte tak svému příštímu domácímu pečení úplně jiný rozměr.
19.03.2024
ČÍST VÍCEJe čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
17.03.2024
ČÍST VÍCEVůně čerstvých rohlíků, houstiček či pletýnek, té se těžko odolává. Jen se zakousnout! A kdy jindy si dopřát domácí pečivo než o víkendu. Vyhněte se pokusům a při pečení sáhněte po zaručených a vyzkoušených receptech.
16.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoční beránek je tradičním symbolem svátků jara a obvykle nechybí na svátečně prostřených stolech českých domácností. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Do těsta můžete přidat i kokos, zkrátka fantazii se meze nekladou.
15.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte si krok za krokem přípravu tradičního velikonočního pečiva. Jidáše mohou být rozlišných tvarů, do těsta lze přidat rozinky a sypat je plátky mandlí. My je před podáváním jen pocukrovali, i tak byly výtečné!
15.03.2024
ČÍST VÍCEVaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
13.03.2024
ČÍST VÍCEDomácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
11.03.2024
ČÍST VÍCEPošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť. Jak připravit dokonalé pošírované vejce? Naučíme vás to krok za krokem.
11.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.
10.03.2024
ČÍST VÍCERychlé recepty na moučníky k odpolední nedělní kávičce. Ovocné buchty, sladké řezy a oblíbené zákusky, stačí si jen vybrat a pustit se do pečení.
10.03.2024
ČÍST VÍCETaké se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
09.03.2024
ČÍST VÍCEMoučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
08.03.2024
ČÍST VÍCEPřestože kalendář už za pár dní zahlásí jaro, sychravé a mrazivé počasí tomu zatím neodpovídá. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
07.03.2024
ČÍST VÍCEPiškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.
06.03.2024
ČÍST VÍCENezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
03.03.2024
ČÍST VÍCEPokud hledáte recepty na rychlou a chutnou večeři, které nezatíží vaši peněženku, máme pro vás pár tipů. Zaručujeme, že příprava nezabere příliš času na samotnou přípravu a pochutná si celá rodina. Zkuste třeba houbové noky, domácí langoše, guláš z čočky nebo brambory z jedné pánve.
03.03.2024
ČÍST VÍCEMáme pro vás tip na úžasný moučník! Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.
02.03.2024
ČÍST VÍCEPalačinky lze připravit na desítky způsobů. Pokud neholdujete sladkému, jistě uvítáte recepty na palačinky naslano. Jsou barevné, chuťově pestré, přitom nenáročné na přípravu a čas. Je jen na vás, zda dáte přednost palačinkám se sýrem, špenátem, houbami, nebo sáhnete po těch masových. Máme pro vás 8 úžasných receptů, které si zaslouží místo ve vaší kuchařce.
01.03.2024
ČÍST VÍCEZavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
29.02.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena