Český chřest byl ve světě pojmem a známkou té nejvyšší kvality. O jeho mezinárodním věhlasu se však u nás téměř nevědělo. Chřestová sezóna, tedy období sklizně mladých výhonů, trvá přibližně od poloviny dubna do poloviny června. Pojďme si ji užít.
Domácí nakládaný hermelín dochucený podle vašich vlastních představ? Žádný problém, máme pro vás videorecept, který hravě zvládnete. Skvělá chuťovka, na kterou my Češi nedáme dopustit.
Vyzkoušejte přípravu závinu s touto zdravou surovinou - rebarborou. Recept je z jednoduchého těsta bez kvasnic. Není důležité dodržovat tradiční suroviny k přípravě závinu (jako jsou jablka). I s rebarborou chutná závin výtečně.
Jaro si žádá odlehčení jídelníčku a úpravu našich stravovacích návyků. Díky tomu docílíme přirozené detoxikace organismu, která má pozitivní vliv na naše fyzické i duševní zdraví. A jaké plodiny že jsou vlastně typické pro květen? Patří sem například cibule, ředkvičky, celer, červená řepa, špenát, jarní cibulka, pažitka, chřest, česnek, pórek, mrkev nebo petržel. K mání už jsou ale i jahody, kedlubny nebo listové saláty.
Víte, že plody mišpule je třeba sklízet až poté, co přejdou mrazem? Teprve potom změknou a získají lahodnou sladkou chuť. Plody mišpule mají žlutohnědou barvu a jsou velmi chutné. Nejlépe se hodí na výrobu želé a marmelád, můžeme je však jíst jen tak.
Horké dny si žádají pořádné osvěžení! A tato okurková limonáda je tou nejlepší volbou! Je domácí, zdravá a skvěle zažene žízeň.
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a dnes se naučíme krok za krokem, jak vytvořit efektní mramorování.
Nic nezahřeje lépe než poctivá domácí polévka. Máte-li zásoby sušených hub, zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a hříbky. Je výborná!
Vajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
Recept na výborný koláč ze strouhaného kakaového těsta s tvarohovou náplní, na kterém si po prvním kousnutí vytvoříte závislost! Naučíme vás ho krok za krokem.
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Extrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Párek v rohlíku je náš typický pokrm z oblasti rychlého občerstvení, známe ho všichni, ale ne všichni víme o jeho původu. Jak vlastně vznikl český párek v rohlíku? Kdo ho tu zavedl a proč? Někteří jej mylně považují za počeštělou verzi amerického hot-dogu, na to lze však říct jen jediné – všechno je jinak!
Duben je zelený jarní měsíc, kdy se necháváme okouzlit svěžestí přírody a zároveň se chceme zdravě a kvalitně stravovat. Jaro v nás probouzí chutě na lehká jídla plná zeleniny a vitamínů. A chceme-li prospět sobě, přírodě a třeba i lokálním prodejcům, bude na čase začít vařit ze sezónních potravin.
Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami krok za krokem, takže ho zvládne úplně každý!
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
Znáte lepší sladkou snídani než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena