Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
25.03.2024
ČÍST VÍCEKalendář hlásí první jarní den. Co dobrého si dnes uvaříte? Tyto palačinky se skvěle hodí do jarního jídelníčku a také s nimi zazáříte třeba na Zelený čtvrtek, kdy by si každý z nás měl dopřát něco zeleného. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
20.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte Velikonoce pojmout trochu zdravěji a zkuste univerzální celozrnné špaldové těsto, ze kterého můžete vytvořit mazanec, jidášky nebo další velikonoční dobroty!
20.03.2024
ČÍST VÍCEChystáte se péct a saháte automaticky po bílé mouce, protože jinou ani doma nemáte? Pak si možná rádi přečtete něco málo o zdravějších druzích mouky a dáte tak svému příštímu domácímu pečení úplně jiný rozměr.
19.03.2024
ČÍST VÍCESpolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
14.03.2024
ČÍST VÍCEPažitka je příbuzná s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží jarní barvu, stejně jako lehce pikantní a říznou chuť. Patří k bylinkám, které je nejlepší využívat v čerstvém stavu, nejlépe hned po utrhnutí. Snadno se pěstuje a můžete ji mít na záhonku, i v květináči na balkoně nebo za oknem. Pojďte se s námi inspirovat několika recepty s touto bylinkou, která si na jaře a zejména o Velikonocích zaslouží vaši pozornost.
12.03.2024
ČÍST VÍCEDomácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
11.03.2024
ČÍST VÍCEPošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť. Jak připravit dokonalé pošírované vejce? Naučíme vás to krok za krokem.
11.03.2024
ČÍST VÍCETaké se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
09.03.2024
ČÍST VÍCEJídlo je třeba přestat vnímat jen jako palivo, je nutné si uvědomit, že složení stravy, kterou dlouhodobě přijímáme, má pro naše zdraví zcela zásadní význam. Jídlo obsahuje vitamíny, minerální a biologicky aktivní látky, které v našem těle plní celou řadu úkolů a jsou součástí důležitých procesů. Jak začít jíst opravdu plnohodnotně a zdravě?
06.03.2024
ČÍST VÍCEPrvní ředkvičky vyhlížíme stejně nedočkavě jako samotné jaro, pochutnají si na nich děti i dospělí. Plátky čerstvých ředkviček obvykle zdobíme namazané chleby a chlebíčky, připravujeme z nich chutné pomazánky a přidáváme je do mnoha druhů salátů. Ale hodí se i pro tepelnou úpravu na spoustu způsobů. Svou barvou působí velmi atraktivně a jejich chuť dodá pokrmům ten správný říz.
05.03.2024
ČÍST VÍCENezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
03.03.2024
ČÍST VÍCEAž se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku.
01.03.2024
ČÍST VÍCEV tomto receptu nenajdete žádný cukr a navíc k přípravě nebudete potřebovat ani troubu. Vyzkoušejte náš recept na keto dort a jistě budete překvapeni snadnou přípravou a vynikající chutí.
27.02.2024
ČÍST VÍCEDetoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
26.02.2024
ČÍST VÍCENastává čas, kdy mnoho z nás začne sbírat a sušit různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách pomalu rozrůstá.
25.02.2024
ČÍST VÍCEAjurvéda, přírodní systém medicíny, jejíž základem je myšlenka, že nemoc je způsobena nerovnováhou nebo stresem ve vědomí člověka. Ale jak stravování podle ajurvédy vlastně funguje? Základem je tělo živit v souladu s jeho požadavky a naučit se naslouchat jeho signálům. Menu podle ajurvédy nejenže srovná trávení, ale napomůže tělu v jeho přirozeném hubnutí..
22.02.2024
ČÍST VÍCETato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
22.02.2024
ČÍST VÍCEMilujete palačinky na všechny způsoby stejně jako my? Tyto špenátové chutnají fantasticky! Jejich příprava není nijak náročná a dnes vás je naučíme krok za krokem.
20.02.2024
ČÍST VÍCESychravé počasí? Určitě vás prohřeje a zasytí tato úžasná krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. Podle našeho fotoreceptu ji jistě zvládnete. A že bude chutnat - zaručeno!
19.02.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena