Příprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
24.04.2024
ČÍST VÍCENic nezahřeje lépe než poctivá domácí polévka. Máte-li zásoby sušených hub, zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a hříbky. Je výborná!
24.04.2024
ČÍST VÍCETip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
23.04.2024
ČÍST VÍCEDomácí granola jde vytvořit bez cukru a bez vloček. No a dokonce i s chutí manga. Mrkněte, jak na to! Návod najdete v našem videoreceptu a je víc než snadný.
23.04.2024
ČÍST VÍCEKdyž sluneční paprsky nabývají na síle, příroda se probouzí a my můžeme při procházkách najít spoustu jarních bylinek. Právě v těchto dnech vyrazte na mladou kopřivu, česnáček, bršlici a poohlédněte se také po smrkových výhoncích a šeříku. Co našemu tělu právě tyto dary přírody mohou nabídnout? A jak je využít při vaření?
22.04.2024
ČÍST VÍCERychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
22.04.2024
ČÍST VÍCEJe zdravý a jídlu dodá nezaměnitelnou chuť. Někteří z nás mu zůstávají věrni dlouhá léta a nedají na něj dopustit. Proč si křen dopřát častěji?
22.04.2024
ČÍST VÍCERecept na domácí kimchi ve veganské verzi. Tato kvašená zelenina se hodí skoro ke každému jídlu a dodá spoustu zdraví prospěšných látek. Pojďme se ho společně naučit krok za krokem.
22.04.2024
ČÍST VÍCEFazolky mungo obsahují prospěšné látky jako bílkoviny, minerální látky v podobě vápníku, draslíku, železa či hořčíku. Nejzdravější jsou v naklíčené podobě. Posilují imunitu, detoxikují organismus a navíc nenadýmají. Klíčky mungo jsou křupavou pochoutkou, kterou si oblíbíte snadno a rychle.
18.04.2024
ČÍST VÍCEMožná jste si s příchodem jara také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
17.04.2024
ČÍST VÍCEK jaru neodmyslitelně patří různé očisty a detoxikace. Jaký je rozdíl mezi těmito pojmy? A je nutné provádět zmíněné jarní rituály? Otázky nám zodpoví Míša Bebová, odbornice na výživu a biochemička.
16.04.2024
ČÍST VÍCEAž se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku a nezapomeňte si zahrát o automatický mixér na smoothie značky Sencor, model SBL 7570SS.
15.04.2024
ČÍST VÍCEBrambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
15.04.2024
ČÍST VÍCEUž jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.
12.04.2024
ČÍST VÍCELiči je lahodné ovoce, pocházející z Číny. Jeho malé oválné plody chráněné „hroší“ kůží neboli slupkou rostou na vysokých a stále zelených stromech. Pod slupkou s malými bodlinkami je bílá až narůžovělá voňavá dužnina velmi specifické sladké chuti. Tvrdá pecka velikosti fazole je snadno oddělitelná. Liči je nejlepší čerstvě utržené, jeho chuť i barva se s časem přibývajícím od sklizně mění. Může se však také konzervovat nebo sušit.
11.04.2024
ČÍST VÍCETak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
10.04.2024
ČÍST VÍCEKomu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
09.04.2024
ČÍST VÍCEKdo vaří s libečkem, ví, že má nejen velmi výrazné aroma, ale také spoustu využití při vaření, a to nejen v polévkách. Pojďme se na tuto úžasnou bylinku podívat blíže.
09.04.2024
ČÍST VÍCENemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
09.04.2024
ČÍST VÍCEDuben je zelený jarní měsíc, kdy se necháváme okouzlit svěžestí přírody a zároveň se chceme zdravě a kvalitně stravovat. Jaro v nás probouzí chutě na lehká jídla plná zeleniny a vitamínů. A chceme-li prospět sobě, přírodě a třeba i lokálním prodejcům, bude na čase začít vařit ze sezónních potravin.
08.04.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena