Narodili jste se ve znamení Berana? A víte, jaké pokrmy byste měli do svých jídelníčků zařadit, abyste prospěli svému zdraví? Máme pro vás pár tipů.
17.04.2024
ČÍST VÍCECílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.
31.03.2024
ČÍST VÍCEKapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
24.12.2023
ČÍST VÍCEAni vánoční tabule se bez poctivé domácí polévky jednoduše neobejde. Co se vařívalo o svátcích kdysi a vaří se i dnes? Jakou polévku můžete na štědrovečerní tabuli připravit? Přinášíme vám 6 prověřených receptů, které rodinu rozhodně nezklamou.
22.12.2023
ČÍST VÍCEJaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.
20.12.2023
ČÍST VÍCEPři Štědrovečerní večeři nesmí chybět v žádné české domácnosti ryba! Pokud jste si troufli přinést domů živého kapra, jistě se vám bude hodit pár rad k jeho zpracování.
19.12.2023
ČÍST VÍCEAť už si na něm na Štědrý večer rádi pochutnáte, nebo jej raději nahrazujete řízkem, kapr je v každém případě tradičním symbolem českých Vánoc. Tradice spojená s kapry se nám připomíná už v době podzimních výlovů rybníků, symbol kapra se objevuje na vánočních dekoracích a blahopřáních, na čokoládách i jako ozdoba na stromeček. Přesto jde o relativně novodobou tradici.
05.12.2023
ČÍST VÍCENastává nádherný čas Vánoc a tradičních pochutin. Vánoce ale nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a hosty na slavnostně prostřený stůl?
01.12.2023
ČÍST VÍCEV jednoduchosti je krása, to platí i v kuchyni. Dnes si podle fotonávodu připravíme tataráček z lososa, na který budeme potřebovat jen pár ingrediencí. Pokrm můžeme podávat jako rychlou večeři, ale obav i jako slavnostní pohoštění pro hosty.
15.11.2023
ČÍST VÍCEČerven zahajuje období pro lehké, rychlé a odpočinkové vaření, plné čerstvých surovin, vitamínů a jídel, která nás rozhodně nezatíží. Zapomeňte v těchto dnech na hutné omáčky a hromady sytých příloh. Je čas na jednoduchá jídla, u jejichž přípravy strávíte mnohem méně času.
10.06.2023
ČÍST VÍCEPo zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
01.02.2023
ČÍST VÍCEMušle neboli slávka jedlá patří mezi delikátní mořské plody, jejichž konzumaci musí předcházet důkladné očištění. Patří ke středomořským delikatesám, které si my, Češi, rádi dopřejeme jednou za rok na dovolené, ale zařadit je do běžného jídelníčku se zatím většina z nás zdráhá.
07.06.2022
ČÍST VÍCERecept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.
22.12.2021
ČÍST VÍCEDovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
29.05.2021
ČÍST VÍCEFotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
24.12.2020
ČÍST VÍCERecept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.
18.12.2020
ČÍST VÍCEVýběr kapra je jen o starost víc. Většinou je to mužská záležitost. Proto, vážení a milí, neplačte a nezoufejte. Pokud se v rybách nevyznáte, my vám poradíme, jak vybrat skvělého živého kapra.
08.12.2020
ČÍST VÍCEVyváženost jídelníčku je pro Váhy hlavním předpokladem zdravého životního stylu. Řeč je nejen o udržení tělesné hmotnosti, ale také o dodání důležitých živin.
05.10.2020
ČÍST VÍCEVyzkoušejte snadný recept na penne z červené čočky a mrkve. Ve smetanové omáčce s lososem a rajčátky je to přímo delikátní záležitost!
30.01.2020
ČÍST VÍCEExperimentujete rádio v kuchyni? Jezdíte na dovolenou s cílem poznat nové chutě? Vyzkoušejte ty nejzdravější světové kuchyně, mezi které patří indická, thajská, řecká i italská.
27.12.2019
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena