Fazolky mungo obsahují prospěšné látky jako bílkoviny, minerální látky v podobě vápníku, draslíku, železa či hořčíku. Nejzdravější jsou v naklíčené podobě. Posilují imunitu, detoxikují organismus a navíc nenadýmají. Klíčky mungo jsou křupavou pochoutkou, kterou si oblíbíte snadno a rychle.
18.04.2024
ČÍST VÍCERebarbora, nenápadná jarní zelenina s všestranným využitím. Chuť mladých a křehkých řapíků z rebarbory sice kromě kyselosti není příliš výrazná, ale kombinace se správným kořením a surovinami, se kterými jí to sluší, udělá zázraky. Vrhněte se na pečení rebarborových koláčů, kandování a přípravu marmelády.
16.04.2024
ČÍST VÍCEK jaru neodmyslitelně patří různé očisty a detoxikace. Jaký je rozdíl mezi těmito pojmy? A je nutné provádět zmíněné jarní rituály? Otázky nám zodpoví Míša Bebová, odbornice na výživu a biochemička.
16.04.2024
ČÍST VÍCESlunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
13.04.2024
ČÍST VÍCEHledáte fajn recept na slané pohoštění? Tomuto chřestovému slanému koláči jen tak někdo neodolá. Vyzkoušejte jej připravit podle fotoreceptu krok za krokem. Je jemný, nadýchaný a zmizí ze stolu bleskovou rychlostí.
11.04.2024
ČÍST VÍCEKomu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
09.04.2024
ČÍST VÍCEKdo vaří s libečkem, ví, že má nejen velmi výrazné aroma, ale také spoustu využití při vaření, a to nejen v polévkách. Pojďme se na tuto úžasnou bylinku podívat blíže.
09.04.2024
ČÍST VÍCENemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
09.04.2024
ČÍST VÍCEDuben je zelený jarní měsíc, kdy se necháváme okouzlit svěžestí přírody a zároveň se chceme zdravě a kvalitně stravovat. Jaro v nás probouzí chutě na lehká jídla plná zeleniny a vitamínů. A chceme-li prospět sobě, přírodě a třeba i lokálním prodejcům, bude na čase začít vařit ze sezónních potravin.
08.04.2024
ČÍST VÍCERecept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
06.04.2024
ČÍST VÍCEBylinky nabírají právě v těchto teplých dnech na síle. Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky právě tyto dary přírody. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!
04.04.2024
ČÍST VÍCEMáme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
03.04.2024
ČÍST VÍCEUnavený organismus způsobuje nepříjemné pocity, které s příchodem jara zaznamenává značná spousta lidí - malátnost, bolení hlavy, nechuť k jakékoli činnosti, vyšší potřeba spánku. Pokud se v těchto prvních jarních dnech cítíte slabí a bez energie, je to jasné, přemohla vás jarní únava. Jak na ni vyzrát?
03.04.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.
02.04.2024
ČÍST VÍCEOpět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
02.04.2024
ČÍST VÍCEČtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
01.04.2024
ČÍST VÍCEChystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
01.04.2024
ČÍST VÍCEVejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
01.04.2024
ČÍST VÍCEPo Velikonocích se můžeme ocitnout v situaci, kdy bude třeba co nejdříve využít zbylá či vykoledovaná vajíčka. Stává se to běžně hlavně na vesnicích, kde je dosud zvykem obejít celou ves, domů pak přinést pořádně napěchovaný košík. Jak ale celou tu nadílku zpracovat a sníst dřív, než se stihne zkazit? Pokud máte obavy, že rodina už nebude z dalších vajec na talíři nadšená, inspirujte se. Využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim blízkým určitě zachutnají.
30.03.2024
ČÍST VÍCEJe nejvyšší čas na pečení tradiční velikonoční pochoutky. Velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem nikdy nešlápnete vedle. Je jednoduchá a opravdu výborná.
30.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena