Připravili jsme vám třicet otázek, které by měl umět zodpovědět každý, kdo rád tráví čas v kuchyni a zajímá ho vše kolem vaření a dobrého jídla. Zvládnete je na jedničku?
19.03.2024
ČÍST VÍCEJe čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
17.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte si krok za krokem přípravu tradičního velikonočního pečiva. Jidáše mohou být rozlišných tvarů, do těsta lze přidat rozinky a sypat je plátky mandlí. My je před podáváním jen pocukrovali, i tak byly výtečné!
15.03.2024
ČÍST VÍCESpolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
14.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte si, jak znáte jarní tradice a zvyky, které se pojí s oblíbeným ročním obdobím. Zdaleka nejde jen o Velikonoce. Víte, co jsou vejdumky, či líto?
13.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce se kvapem blíží a jistě se už ohlížíte nejen po velikonočních receptech, ale i po výslužce pro koledníky a s dětmi plánujete barvení vajíček. Nachystejte si letos doma oslavu jarních svátků se vší parádou!
13.03.2024
ČÍST VÍCEVaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
13.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce jsou úžasnou příležitostí, jak se zase jednou kreativně vyřádit. Udělejte si čas, popusťte uzdu fantazii, sedněte si spolu s dětmi a pusťte se do tvoření plného jarních barev a velikonočních roztomilostí.
09.03.2024
ČÍST VÍCEPiškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.
06.03.2024
ČÍST VÍCEMáme pro vás tip na úžasný moučník! Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.
02.03.2024
ČÍST VÍCES přicházejícím jarem, přibývajícím světlem a vyššími teplotami se nám do těla vlévá také síla a energie. Mnozí z nás využijí tuto novou životní vzpruhu na jarní úklid šatníku nebo umytí oken, jsou však i jiná důležitá místa v naší domácnosti, která potřebují jarní očistu dřív, než nás přepadnou následky jarní únavy.
28.02.2024
ČÍST VÍCECo vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
23.02.2024
ČÍST VÍCEMilujete palačinky na všechny způsoby stejně jako my? Tyto špenátové chutnají fantasticky! Jejich příprava není nijak náročná a dnes vás je naučíme krok za krokem.
20.02.2024
ČÍST VÍCEMami, já mám hlad! Pokud máte doma jedno a více dětí, tuhle větu určitě dobře znáte a dost možná už vám dochází fantazie, jaké svačinky dětem do školy či na výlety připravit. Máme pro vás 11 skvělých receptů, kterými dětem uděláte radost.
19.02.2024
ČÍST VÍCEPalačinky, lívance, kynuté buchty, koláče s drobenkou, ovocné dezerty a voňavé sladké pečivo. Také se vám už teď sbíhají sliny? Vždyť co by to byl za víkend bez těchto pochoutek. Ale ne vždy je čas a chuť na zdlouhavé pečení. Dnes se zaměříme na rychlost a připravíme si nejlepší a zároveň nejrychlejší moučníky.
16.02.2024
ČÍST VÍCEKdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
06.02.2024
ČÍST VÍCENaučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
04.02.2024
ČÍST VÍCENevíte, čím naplnit nebo ozdobit vaše koláče? Máte doma spoustu ovoce a zavařenin? Pak vám nic nebrání je použít.
03.02.2024
ČÍST VÍCESmažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
29.01.2024
ČÍST VÍCESilná a peprná vůně čerstvého rozmarýnu, s náznakem kafru a borovice, je nezaměnitelná. Rozmarýn lékařský je dřevnatou stálezelenou trvalkou, která natolik zimovzdorná, že se k pěstování hodí i do těch nejchladnějších oblastí. Bývá základem směsi provensálského koření a velmi dobře se kombinuje i s jinými bylinkami, sladkými i slanými pokrmy. Pojďme si o rozmarýnu říci více a naučme se jej správně používat při vaření.
23.01.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena