Pochmurné počasí přímo vybízí k celodenní pohodě u televize a sledování filmů. Pokud jste opravdový filmový znalec, hravě odpovíte na všechny otázky z našeho dnešního kvízu. Pojďme na to, vyzkoušíme si vás.
21.04.2024
ČÍST VÍCERecept na výborný koláč ze strouhaného kakaového těsta s tvarohovou náplní, na kterém si po prvním kousnutí vytvoříte závislost! Naučíme vás ho krok za krokem.
20.04.2024
ČÍST VÍCEMilujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
19.04.2024
ČÍST VÍCESlunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
13.04.2024
ČÍST VÍCEGrilování a opékání špekáčků na ohni k jaru a létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
10.04.2024
ČÍST VÍCEGrilování je jako alchymie. Spojujeme různé ingredience, techniky a teploty, abychom vytvořili něco úžasného. Stejně jako alchymisté u toho zkoumáme tajemství ohně, experimentujeme s kořeněním a marinádami, a sledujeme, jak se suroviny proměňují v něco výjimečného. Každý kousek masa nebo zeleniny je jako kouzelná přísada do našeho grilovaného mistrovského díla. A nakonec, stejně jako alchymisté hledají zlatý elixír, i my hledáme ten perfektní grilovaný pokrm, který nás přenese do nebeského kulinářského ráje.
10.04.2024
ČÍST VÍCERecept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
06.04.2024
ČÍST VÍCEMáme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
03.04.2024
ČÍST VÍCEOpět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
02.04.2024
ČÍST VÍCEChystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
01.04.2024
ČÍST VÍCECílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.
31.03.2024
ČÍST VÍCETak jak se blíží sezóna koupání, stejným tempem dráždí naše chuťové buňky touha po nějaké té grilované specialitě. Ani vegetariáni nemusí být ochuzeni o aroma a porci grilovaného pokrmu.
31.03.2024
ČÍST VÍCEŘekněme si na rovinu, když si někdo dá práci a připraví oslavu či posezení se vší parádou, je na co koukat, je co jíst a také co pít. Tipy, jak na to, se s přicházející sezónou budou hodit.
31.03.2024
ČÍST VÍCEKaždý rok se na grilování všichni těšíme! Stačí nám hezké prostředí v přírodě, buď na zahrádce, nebo klidně na čundru, pokaždé si pochutnáte. Vezměte si k ruce také pár přátel, ale také pár pomocníků, které by měl mít každý, kdo chce grilovat.
27.03.2024
ČÍST VÍCEGrilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
22.03.2024
ČÍST VÍCEPrvní slunné a teplé jarní dny již nejednoho z nás zlákaly vytáhnout gril. Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na grilovací rošt, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.
21.03.2024
ČÍST VÍCEGrilování, rožnění, barbecue - opékání na otevřeném ohni je staré tisíce let. A dodnes se při něm lidé s nadšením setkávají při přípravě jídla, oslavách a letních párty.
20.03.2024
ČÍST VÍCEKdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
19.03.2024
ČÍST VÍCEPřipravili jsme vám třicet otázek, které by měl umět zodpovědět každý, kdo rád tráví čas v kuchyni a zajímá ho vše kolem vaření a dobrého jídla. Zvládnete je na jedničku?
19.03.2024
ČÍST VÍCEŠpízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
18.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena