V našich článcích o tradičních českých receptech si připravíme velikonoční pokrm našich babiček - nádivku. Přidáme ještě recept na velikonoční tlačenku. Opět krok za krokem.
28.03.2024
ČÍST VÍCETyhle zatočené slané „mňamky“, obvykle podávané k pivu, většina z vás jistě dobře zná. Jde o klasické bílé pečivo z těsta, které se vyválí do tenkého proužku, ten se stočí do kruhu a oba jeho konce se překříží a slepí. Preclíky můžete vidět i ve tvaru srdíčka nebo osmičky, záleží, kde na ně zrovna narazíte. Preclík bývá krásně do hněda propečený, sypaný hrubou solí, kmínem, mákem nebo sezamem. Tradičně si ho dopřáváme také na Zelený čtvrtek jako přílohu k polévkám a pokrmům ze zeleniny.
27.03.2024
ČÍST VÍCEZkuste recept na úžasný velikonoční pletenec, který se rozplývá na jazyku a krásně ozdobí sváteční stůl. Vypadá i chutná fantasticky!
26.03.2024
ČÍST VÍCEMálokdo ví, že s přicházejícím jarem příroda s sebou přináší také první plody pro houbaře. Jaro je totiž časem smržů. Pojďme si o těchto houbách říct více a podívat se i na pár receptů z nich.
25.03.2024
ČÍST VÍCEBarvení vajíček, pečení beránka, příprava velikonoční nádivky a zasloužená pomlázka – tak nějak vypadají Velikonoce možná i u vás. Zkuste se otestovat, jak dobře znáte právě tyto svátky.
24.03.2024
ČÍST VÍCEJe čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
17.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte si, jak znáte jarní tradice a zvyky, které se pojí s oblíbeným ročním obdobím. Zdaleka nejde jen o Velikonoce. Víte, co jsou vejdumky, či líto?
13.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce se kvapem blíží a jistě se už ohlížíte nejen po velikonočních receptech, ale i po výslužce pro koledníky a s dětmi plánujete barvení vajíček. Nachystejte si letos doma oslavu jarních svátků se vší parádou!
13.03.2024
ČÍST VÍCEVaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
13.03.2024
ČÍST VÍCEPošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť. Jak připravit dokonalé pošírované vejce? Naučíme vás to krok za krokem.
11.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce jsou úžasnou příležitostí, jak se zase jednou kreativně vyřádit. Udělejte si čas, popusťte uzdu fantazii, sedněte si spolu s dětmi a pusťte se do tvoření plného jarních barev a velikonočních roztomilostí.
09.03.2024
ČÍST VÍCEPiškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.
06.03.2024
ČÍST VÍCES přicházejícím jarem, přibývajícím světlem a vyššími teplotami se nám do těla vlévá také síla a energie. Mnozí z nás využijí tuto novou životní vzpruhu na jarní úklid šatníku nebo umytí oken, jsou však i jiná důležitá místa v naší domácnosti, která potřebují jarní očistu dřív, než nás přepadnou následky jarní únavy.
28.02.2024
ČÍST VÍCEDetoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
26.02.2024
ČÍST VÍCECo vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
23.02.2024
ČÍST VÍCEMami, já mám hlad! Pokud máte doma jedno a více dětí, tuhle větu určitě dobře znáte a dost možná už vám dochází fantazie, jaké svačinky dětem do školy či na výlety připravit. Máme pro vás 11 skvělých receptů, kterými dětem uděláte radost.
19.02.2024
ČÍST VÍCELáká vás vyrazit si v blízké době do přírody a užít si prvního sluníčka? Co takhle si zpříjemnit výlet i dokonale připraveným piknikem? Pár rad pro první piknikové pokusy.
18.02.2024
ČÍST VÍCEKdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
06.02.2024
ČÍST VÍCENaučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
04.02.2024
ČÍST VÍCESemínka patří k opravdovým výživovým pokladům. Konzumujeme je nejlépe v syrovém stavu, kdy jsou nutričně nejhodnotnější. Dnes se podíváme na lněná semínka.
22.01.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena