Celkem záznamů: 67
|< << 12345 >> >|

Nejhledanější pojmy

  • cizrna

    cizrna

    Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s ob…

    luštěnina
  • lasagne

    lasagne

    Italské těstovinové široké nudle. Bývají barvené i ochucené. Jsou vhodné pro zapékání s různými omáčkami a masovým ragú a dalšími surovinami. Obvykle se pokrmy z nich sypou sýrem.

    italské těstoviny
  • lilek

    lilek

    Má lehkou, jemnou chuť a je výživný. Hojně je upravován ve Francii, Itálii, Německu a Balkánském poloostrově. K vaření a pečení se používá tvrdý lilek. Měkký lilek začíná hořknout. Před samotnou př…

    zelenina
  • rebarbora

    rebarbora

    Tato zelenina přišla do Evropy od Barbarů, z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V…

    zelenina
  • ricotta

    ricotta

    Sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. U nás se dá nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze…

    italský sýr

Píšeme jinde




přidat nový recept