Narodili jste se ve znamení Berana? A víte, jaké pokrmy byste měli do svých jídelníčků zařadit, abyste prospěli svému zdraví? Máme pro vás pár tipů.
17.04.2024
ČÍST VÍCEV našem jídelníčku se stále častěji objevuje bazalka, bylina výrazné vůně a chuti. Známe ji především z italské kuchyně, ve které je téměř nepostradatelná. Přinášíme vám proto první díl seriálu o bazalce, ve kterém se dozvíte o odrůdách bazalky. Které se hodí do kuchyně, případně jsou naopak ozdobné.
16.04.2024
ČÍST VÍCEAž se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku a nezapomeňte si zahrát o automatický mixér na smoothie značky Sencor, model SBL 7570SS.
15.04.2024
ČÍST VÍCEKomu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
09.04.2024
ČÍST VÍCEKdo vaří s libečkem, ví, že má nejen velmi výrazné aroma, ale také spoustu využití při vaření, a to nejen v polévkách. Pojďme se na tuto úžasnou bylinku podívat blíže.
09.04.2024
ČÍST VÍCEDuben je zelený jarní měsíc, kdy se necháváme okouzlit svěžestí přírody a zároveň se chceme zdravě a kvalitně stravovat. Jaro v nás probouzí chutě na lehká jídla plná zeleniny a vitamínů. A chceme-li prospět sobě, přírodě a třeba i lokálním prodejcům, bude na čase začít vařit ze sezónních potravin.
08.04.2024
ČÍST VÍCERecept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
06.04.2024
ČÍST VÍCEBylinky nabírají právě v těchto teplých dnech na síle. Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky právě tyto dary přírody. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!
04.04.2024
ČÍST VÍCEVařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.
01.04.2024
ČÍST VÍCEVejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
01.04.2024
ČÍST VÍCETak jak se blíží sezóna koupání, stejným tempem dráždí naše chuťové buňky touha po nějaké té grilované specialitě. Ani vegetariáni nemusí být ochuzeni o aroma a porci grilovaného pokrmu.
31.03.2024
ČÍST VÍCEJe nejvyšší čas na pečení tradiční velikonoční pochoutky. Velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem nikdy nešlápnete vedle. Je jednoduchá a opravdu výborná.
30.03.2024
ČÍST VÍCEGrilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
22.03.2024
ČÍST VÍCEGrilování, rožnění, barbecue - opékání na otevřeném ohni je staré tisíce let. A dodnes se při něm lidé s nadšením setkávají při přípravě jídla, oslavách a letních párty.
20.03.2024
ČÍST VÍCEKdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
19.03.2024
ČÍST VÍCEŠpízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
18.03.2024
ČÍST VÍCEJe čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
17.03.2024
ČÍST VÍCESpolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
14.03.2024
ČÍST VÍCEPažitka je příbuzná s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží jarní barvu, stejně jako lehce pikantní a říznou chuť. Patří k bylinkám, které je nejlepší využívat v čerstvém stavu, nejlépe hned po utrhnutí. Snadno se pěstuje a můžete ji mít na záhonku, i v květináči na balkoně nebo za oknem. Pojďte se s námi inspirovat několika recepty s touto bylinkou, která si na jaře a zejména o Velikonocích zaslouží vaši pozornost.
12.03.2024
ČÍST VÍCEDomácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
11.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena