Málokdo ví, že s přicházejícím jarem příroda s sebou přináší také první plody pro houbaře. Jaro je totiž časem smržů. Pojďme si o těchto houbách říct více a podívat se i na pár receptů z nich.
25.03.2024
ČÍST VÍCEDetoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
26.02.2024
ČÍST VÍCEŠpagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
21.02.2024
ČÍST VÍCEO vánočním čase nesmí na stole chybět houbový kuba. Dnes si tuto staročeskou klasiku z krup připravíme krok za krokem.
23.12.2023
ČÍST VÍCEAni vánoční tabule se bez poctivé domácí polévky jednoduše neobejde. Co se vařívalo o svátcích kdysi a vaří se i dnes? Jakou polévku můžete na štědrovečerní tabuli připravit? Přinášíme vám 6 prověřených receptů, které rodinu rozhodně nezklamou.
22.12.2023
ČÍST VÍCEPřinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!
07.11.2023
ČÍST VÍCEHub jsou pořád plné lesy. Pokud už jste přejedeni houbových omáček, polévek a smaženic, zkuste nalezené houby naložit. Naučíme vás to od samého výběru hub, čištění až po různě ochucené nálevy až po samotné zavařování.
25.09.2023
ČÍST VÍCEDivoce rostoucí pravé hřiby sbíráme od července až do října. Málokdy jsou zaměnitelné s jedovatými druhy hub, a tak jejich sběr zvládne každý, stejně tak následné zpracování.
22.09.2023
ČÍST VÍCEDruhů hub je jen v Čechách takové množství, že je toto téma snad nevyčerpatelné, a proto se k houbám znovu vracíme. Přinášíme také pár receptů, které stojí za vyzkoušení.
19.09.2023
ČÍST VÍCERecept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché. Navíc využijete nasbírané hříbky.
13.09.2023
ČÍST VÍCEKlasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
09.09.2023
ČÍST VÍCENěco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu z hub a pórku podle Aničky.
05.09.2023
ČÍST VÍCEKdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
29.08.2023
ČÍST VÍCEHouby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
17.08.2023
ČÍST VÍCENevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.
13.08.2023
ČÍST VÍCEPřinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
09.08.2023
ČÍST VÍCEPři toulkách přírodou v těchto dnech již můžeme narazit na houby a po dešti jich nejen v lese bude přibývat. Je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá? Připravili jsme pro vás houbařský test, díky kterému zjistíte, jak na tom jste.
05.08.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte recept na moc dobrou bramborovou polévku s houbami. Je levná, rychlá, zasytí a zahřeje. Na houbovou bramboračku lze použít houby čerstvé i sušené.
20.12.2022
ČÍST VÍCEBramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
14.11.2022
ČÍST VÍCEHalloweenské oslavy se neobejdou bez strašidelného pohoštění. Zaručujeme, že příprava této pizzy bude bavit děti stejně jako dospělé.
26.10.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena