Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a dnes se naučíme krok za krokem, jak vytvořit efektní mramorování.
25.04.2024
ČÍST VÍCETip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
23.04.2024
ČÍST VÍCEDomácí granola jde vytvořit bez cukru a bez vloček. No a dokonce i s chutí manga. Mrkněte, jak na to! Návod najdete v našem videoreceptu a je víc než snadný.
23.04.2024
ČÍST VÍCEVajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
21.04.2024
ČÍST VÍCEMilujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
19.04.2024
ČÍST VÍCEMožná jste si s příchodem jara také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
17.04.2024
ČÍST VÍCEVynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.
16.04.2024
ČÍST VÍCEExtrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
15.04.2024
ČÍST VÍCEUž jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.
12.04.2024
ČÍST VÍCEHledáte fajn recept na slané pohoštění? Tomuto chřestovému slanému koláči jen tak někdo neodolá. Vyzkoušejte jej připravit podle fotoreceptu krok za krokem. Je jemný, nadýchaný a zmizí ze stolu bleskovou rychlostí.
11.04.2024
ČÍST VÍCELiči je lahodné ovoce, pocházející z Číny. Jeho malé oválné plody chráněné „hroší“ kůží neboli slupkou rostou na vysokých a stále zelených stromech. Pod slupkou s malými bodlinkami je bílá až narůžovělá voňavá dužnina velmi specifické sladké chuti. Tvrdá pecka velikosti fazole je snadno oddělitelná. Liči je nejlepší čerstvě utržené, jeho chuť i barva se s časem přibývajícím od sklizně mění. Může se však také konzervovat nebo sušit.
11.04.2024
ČÍST VÍCEGrilování a opékání špekáčků na ohni k jaru a létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
10.04.2024
ČÍST VÍCETak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
10.04.2024
ČÍST VÍCERecept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
06.04.2024
ČÍST VÍCEJemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle fotonávodu vám celé pečení usnadníme.
05.04.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.
02.04.2024
ČÍST VÍCEOpět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
02.04.2024
ČÍST VÍCECílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.
31.03.2024
ČÍST VÍCETak jak se blíží sezóna koupání, stejným tempem dráždí naše chuťové buňky touha po nějaké té grilované specialitě. Ani vegetariáni nemusí být ochuzeni o aroma a porci grilovaného pokrmu.
31.03.2024
ČÍST VÍCEV našich článcích o tradičních českých receptech si připravíme velikonoční pokrm našich babiček - nádivku. Přidáme ještě recept na velikonoční tlačenku. Opět krok za krokem.
28.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena