-
Jídlo z blízka a doprovodný program
Součástí gastronomických slavností Jídlo z blízka je i bohatý doprovodný program. Pojďte se seznámit s jeho nabídkou.
19. 7. 2012 Číst více -
Pozvání na gastronomické slavnosti
Od 9. do 29. července 2012 probíhají v Brně pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla a starosty MČ Brno-střed Libora Šťástka gastronomické slavnosti "Jídlo z blízka".
16. 7. 2012 Číst více -
Z historie cukráren - výstava obrazem
V brněnském Letohrádku Mitrovských probíhá do 20. června 2012 výstava mapující sladké řemeslo v českých zemích - Z historie cukráren.
19. 6. 2012 Číst více -
Rajče - zelenina plná vitamínů
Rajče jedlé (lilek rajče) je jednoletá trvalka bylinného charakteru. Rajče patří do čeledi lilkovitých a pochází z Peru či Ekvádoru, odkud se po objevení Ameriky dostalo i do Evropy. Jeho plodem je bobule - rajské jablko (rajčátko).
9. 5. 2012 Číst více -
Farmářské trhy v Ostravě
Již podruhé se tuto sobotu konaly ostravské farmářské trhy, které nabízí produkty místních polí, zahrad, chlévů a rybníků.
30. 4. 2012 Číst více -
Jídlo a víno - nerozluční partneři
Všeobecně se ví, že se víno k jídlu báječně hodí, ovšem zvolit tu správnou kombinaci nebývá vždy jednoduché. Když se to ale podaří, dostaví se harmonie chutí a vůní v jedinečném zážitku.
11. 4. 2012 Číst více -
Vejce v běžné kuchyni
Protože jsou Velikonoce za dveřmi, pojďme si říct něco o vejcích, které jsou hlavním tématem nejen kvůli svátkům jara, ale také díky o dost vyšší ceně za kus.
5. 4. 2012 Číst více -
Farmářské trhy v Brně
Ovoce, zelenina, vejce, med, koření, bylinky, sazenice, sušené i čerstvé květiny se dají koupit od tuzemských dodavatelů na farmářských trzích, které znovu získávají svou slávu.
14. 3. 2012 Číst více -
Za pivní klasikou i specialitami z piva do Plzeňského kraje
Plzeňsko je pro milovníky piva jednoznačně mekou. Turisty láká Plzeňský kraj nejen na přírodu a tradiční gastronomii, ale například i na pivní stezky a minipivovary.
23. 1. 2012 Číst více -
Výlovy rybníků
Česká republika, která nemá své vlastní moře, se aspoň může pyšnit desítkami rybníků. Každým rokem s příchodem podzimu pořádají rybáři tradiční výlovy, mnohdy spojené s jarmarkem a rybářskou slavností.
26. 10. 2011 Číst více -
Regionální produkt
Občanské sdružení Apus se snaží o zachování produktů tradičních českých výrobců nejen v řemeslné výrobě, ale i ve výrobě potravin a přírodních produktů. Proto se rozhodlo podporovat výrobce ve všech krajích naší vlasti a udělovat certifikáty kvality.
23. 10. 2011 Číst více -
Kdo chce zdravě jíst, musí obaly číst!
Nejspíš vám není lhostejné, jak se stravujete, ale uvědomujete si, že sestavování zdravého jídelníčku začíná už samotným nakupováním?
4. 10. 2011 Číst více