• Srovnání časopisů

    Srovnání časopisů

    Počet komentářů: 4 13. 06. 2006

    Nejnovější (jarní vydání) srovnání tří hlavních kulinářských časopisů na českém trhu pod kritickým, šilhavým a neúprosným očkem pana Cuketky.

  • Přidávejte fotografie!

    Přidávejte fotografie!

    Počet komentářů: 5 06. 04. 2006

    Tým Vaření.cz pro své registrované uživatele připravil novou funkci. Nyní mají všichni registrovaní uživatelé možnost přidávat ke všem receptům vlastní fotky. Pojďme si spolu přiblížit, jak tuto funkci používat, a co bychom o ní měli vědět.

  • Novinky na Vaření.cz

    Novinky na Vaření.cz

    Počet komentářů: 0 13. 03. 2006

    Ti z vás, kteří nás navštěvují pravidelně, si jistě všimli, že za poslední týden jsou denně aktualizovány recepty a články. Pokud nevíte, čím to je, tak se nyní o obsah Vaření.cz stará nová stálá redaktorka...

  • Vinobraní  - burčák

    Vinobraní - burčák

    Počet komentářů: 1 26. 09. 2005

    Na podzim se vinař vrací domů s napětím. Nezajímají jej tytéž věci jako v jiných ročních obdobích. Začátkem podzimu ihned po příchodu spěchá do sklepa. Ve sklepě se děje něco, k čemu směřoval vinař celé své zimní, jarní a především letní úsilí ve vinohradě. Veškerou namáhavou a stále se opakující práci podstupoval pouze proto, aby dočkal božského nápoje.

  • Nejžhavější designové styly pro letošní Vánoce

    Nejžhavější designové styly pro letošní Vánoce

    Počet komentářů: 0 02. 12. 2004

    Přemýšlíte čím letos vylepšíte vánoční výzdobu nebo jak prostřete štědrovečerní stůl? Nabízíme vám několik stylových variant, které budou pro letošní svátky zaručeně správnou volbou. Jaké to jsou?

  • Podzim rovná se chřipka. Jak na ni vyzrát?

    Podzim rovná se chřipka. Jak na ni vyzrát?

    Počet komentářů: 1 23. 11. 2004

    Teplé počasí a sluníčko vystřídalo mrholení, deště a silný vítr. Ráno je dlouho tma, navečer se brzy stmívá, padají na nás podzimní deprese a ztrácíme svoji odolnost vůči nepřátelům v podobě virů a bakterií. Krom stresu, i nevhodná strava s nedostatkem vitamínů, nedostatek pohybu, nadměrné požívání alkoholu a kouření oslabuje naši obranyschopnost.Naše tělo...

  • Jaké víno se u nás pije nejčastěji?

    Jaké víno se u nás pije nejčastěji?

    Počet komentářů: 0 22. 11. 2004

    Z výsledků posledního výzkumu agentury OMD vyplynulo, že 28,3 % konzumentů ve věku 18-59 let pije víno minimálně jednou do týdne, 31,1 % jednou do měsíce a zbytek pouze výjimečně.

  • Podzimní svátky

    Podzimní svátky

    Počet komentářů: 1 26. 10. 2004

    Babí léto nám už odletělo a začíná nám trošku pochmurné, sychravé podzimní období, které máme spojené s poněkud mystickými, možná i trošku strašidelnými svátky. V Americe a Velké Británii slaví Haloween a u nás jsou to Dušičky. Možná bude pro mnohé z nás zajímavé pohlednout trochu do historie a dozvědět se, jak dané svátky vůbec vznikly.

  • Vraťte se do práce odpočatí!!

    Vraťte se do práce odpočatí!!

    Počet komentářů: 0 25. 08. 2004

    Léto už nenávratně skončilo a na mnoho lidí spadne taková ta typická únava. Je potřeba, aby jste věděli jak tyto syndromy odehnat. Říká se přeci, ve zdravém těle zdravý duch, tak tomu musíme pomoci.

Celkem záznamů: více než 2149 (upřesněte své hledání)

Nejhledanější pojmy

  • cizrna

    cizrna

    Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s ob…

    luštěnina
  • kuskus

    kuskus

    Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo i na sladké pokrmy, vaří se v páře a u nás se prodává v obchodech s racionální výživou.

    africký pokrm
  • lasagne

    lasagne

    Italské těstovinové široké nudle. Bývají barvené i ochucené. Jsou vhodné pro zapékání s různými omáčkami a masovým ragú a dalšími surovinami. Obvykle se pokrmy z nich sypou sýrem.

    italské těstoviny
  • rebarbora

    rebarbora

    Tato zelenina přišla do Evropy od Barbarů, z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V…

    zelenina
  • ricotta

    ricotta

    Sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. U nás se dá nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze…

    italský sýr

Píšeme jinde

  • Sexualita po čtyřicítce

    Sexualita po čtyřicítce

    Častější únava, rodinný stereotyp, stres v práci, a tak to jde pořád dokola. Máte pocit, že během pouhých pár let prošel váš sexuální vztah nenávratnou změnou k horšímu? Existuje řešení!

  • Příčiny nechutenství a jeho léčba

    Příčiny nechutenství a jeho léčba

    Je-li nechuť k jídlu krátkodobá, nejde o nic vážného, ale stane-li se dlouhodobou záležitostí, může ohrozit zdraví. Ztráta chuti k jídlu se vyskytuje jako jeden z počátečních příznaků běžného onemocnění.




přidat nový recept