• Máslo, margarín nebo směsný tuk?

    Máslo, margarín nebo směsný tuk?

    Počet komentářů: 0 18. 07. 2006

    Ve spoustě českých rodin se každé ráno připravují snídaně a svačiny. Nejedna maminka jistě stojí před nelehkou otázkou, jestli rohlík nebo chléb, namaže svým milým máslem, či zda použije tolik propagovaný margarín. Dnes si tedy obě tyto potraviny porovnáme a přidáme i třetí variantu - směsný tuk.

  • Základy grilování

    Základy grilování

    Počet komentářů: 1 17. 07. 2006

    Jak vlastně vzniklo grilování? Můžeme se snad jen domnívat, ale zkušenosti pro dnešní přípravu pokrmů grilováním má asi každý. Pokud patříte mezi ty méně zkušené, jsou pro vás připraveny články, které vám praktiky při grilování přiblíží.

  • Důležité rady pro vaření v mikrovlnce

    Důležité rady pro vaření v mikrovlnce

    Počet komentářů: 0 16. 07. 2006

    Vaření v mikrovlnné troubě je přeci jen odlišné od klasického vaření. Proto je tedy důležité vědět pár důležitých kroků, na které bychom při tomto druhu přípravy pokrmů neměli nikdy zapomínat. Věřte, že pokud to vyzkoušíte, budete opravdu nadšeni.

  • Je vám horko? Objevte řecké frappé!

    Je vám horko? Objevte řecké frappé!

    Počet komentářů: 0 15. 07. 2006

    Připravili jsme další článek ve spolupráci s panem Cuketkou. Tentokráte se dozvíme špetku historie o řeckém frappé a také Cuketkovu osobitou přípravu tohoto nápoje.

  • Bulimie

    Bulimie

    Počet komentářů: 1 14. 07. 2006

    Další závažné onemocnění z řady psychických poruch příjmu potravy, které je velmi často zaměňováno s mentální anorexií. Ráda bych se vám tedy pokusila vysvětlit rozdíly mezi oběmi poruchami, i když u obou těchto poruch najdeme i společné příznaky a rysy.

  • Historie zmrzliny

    Historie zmrzliny

    Počet komentářů: 1 14. 07. 2006

    Je zajímavé připomenout si něco z historie všedních potravin. A jelikož je léto, patří k našemu celodennímu jídelníčku i zmrzlina. Kdo z nás však ví, jak vlastně zmrzlina vznikla a jak probíhal její vývoj až k dnešním vodovým a smetanovým kornoutům.

  • Zpovídali jsme Marka Černocha!

    Zpovídali jsme Marka Černocha!

    Počet komentářů: 1 13. 07. 2006

    Dnes jsme pro Vás připravili první z mnoha rozhovorů se známými osobnostmi. Zpovídali jsme moderátora a hudebníka Marka Černocha. Pokud Vás zajímá, jak vaří a co nejčastějí "baští", nenechte si ujít tento rozhovor.

  • Chléb a jeho historie

    Chléb a jeho historie

    Počet komentářů: 2 12. 07. 2006

    Tak všední potravina, jakou je chléb, urazila v naší historii více než 12 tisíc let. Vraťme se do Neolitu a starověkého Egypta, abychom si připoměli, jak to bylo těžké bez pekáren a supermarketů. Na závěr článku si upečeme domácí chléb podle jednoduchých receptů.

  • Anorexie

    Anorexie

    Počet komentářů: 0 11. 07. 2006

    Z televizních obrazovek se na nás z různých reklam usmívají krásné, štíhlé modelky, které bývají vzorem především pro dospívající dívky a noční můrou pro spoustu zralých žen a maminek od dětí. Málo kdo však ví, že spousta z těch rádoby přitažlivých slečen trpí nějakým typem poruchy příjmu potravy, mezi něž na první místo patří mentální anorexie.

  • Dieta? Už nikdy! Stačí změna stravovacích návyků!

    Dieta? Už nikdy! Stačí změna stravovacích návyků!

    Počet komentářů: 8 10. 07. 2006

    Také se snažíte zhubnout, udržet si váhu a přitom si chcete zachovat radost z jídla? Máte již dost kolotoče s dietami a hledáte praktické, rozumné řešení, které vám umožní absolutní kontrolu vaší váhy? Možná si myslíte, že nic takového není možné, že by to bylo až příliš krásné, ale může to být pravda, pokud se zamyslíte nad svou životosprávou a přistoupíte na to, že i bez hladovky můžeme hubnout!

Celkem záznamů: více než 2162 (upřesněte své hledání)

Nejhledanější pojmy

  • cizrna

    cizrna

    Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s ob…

    luštěnina
  • kuskus

    kuskus

    Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo i na sladké pokrmy, vaří se v páře a u nás se prodává v obchodech s racionální výživou.

    africký pokrm
  • lasagne

    lasagne

    Italské těstovinové široké nudle. Bývají barvené i ochucené. Jsou vhodné pro zapékání s různými omáčkami a masovým ragú a dalšími surovinami. Obvykle se pokrmy z nich sypou sýrem.

    italské těstoviny
  • rebarbora

    rebarbora

    Tato zelenina přišla do Evropy od Barbarů, z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V…

    zelenina
  • ricotta

    ricotta

    Sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. U nás se dá nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze…

    italský sýr

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept