• Nezapomínejme na vlákninu

    Nezapomínejme na vlákninu

    Počet komentářů: 0 24. 07. 2006

    Ze spousty reklam slýcháme, jak je ten či onen výrobek bohatý na vlákninu. Co to ale vláknina je, kde ji najdeme, k čemu je prospěšná, a proč ji máme vlastně zařazovat do svého jídelníčku? Třeba vám náš dnešní článek na některé otázky pomůže najít odpověď.

  • Cibule

    Cibule

    Počet komentářů: 7 23. 07. 2006

    Cibule patří mezi nejpoužívanější zeleninu, která dodává pokrmům požadovanou chuť. Pochází z Asie a udržuje se u nás v kuchyni již po několik stovek let. Egypťané ji nejraději používali syrovou a už tenkrát věděli, že má léčivé účinky. Existuje mnoho odrůd, které se liší barvou, velikostí a tvarem.

  • Avokádo

    Avokádo

    Počet komentářů: 55 23. 07. 2006

    Avokádo patří mezi exotické ovoce, které najdeme v obchodech po celý rok. Bohužel málokdo z nás o něj sotva zavadí pohledem a ještě málo z nás ví, jak toto ovoce jíst, správně je zpracovat nebo jak jej skladovat. A když už se rozhodneme, že si tuto pochoutku koupíme, stojíme mnohdy před neřešitelným problémem, jaké avokádo je to pravé. Charakterizujme si jej ted trochu.

  • Vitamíny v našem těle

    Vitamíny v našem těle

    Počet komentářů: 0 22. 07. 2006

    Už maminky nám říkaly, co jíst. Hlavně nám nutily to, co obsahuje hodně vitamínů. Co vlastně jsou ty vitamíny? Jakou mají úlohu v našem těle? V čem se opravdu ukrývají? A jak připravovat jídlo, abychom je zbytečně neztratily? To se dozvíte v následujím článku.

  • Grilujeme zeleninu a ovoce

    Grilujeme zeleninu a ovoce

    Počet komentářů: 2 21. 07. 2006

    Vyzkoušeli jste již grilovat zeleninu? A ovoce? Radost uděláte všem, kteří už mají zkušenosti s grilovanými masy a chtějí něco navíc, chuťově zajímavého a dobrého. Nezapomeňte také na zeleninové saláty jako skvělou přílohu k masům.

  • Grilujeme zvěřinu a ostatní

    Grilujeme zvěřinu a ostatní

    Počet komentářů: 0 20. 07. 2006

    Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.

  • Využití mandlí

    Využití mandlí

    Počet komentářů: 0 20. 07. 2006

    O mandlích jsme se dozvěděli, odkud pochází, kde rostou, co obsahují a že jsou dva druhy. Jelikož jsou ale tyto malé plody tak trošku "velký zázrak v malém balení", podíváme se ještě na jejich použití a využití.

  • Grilujeme maso

    Grilujeme maso

    Počet komentářů: 0 19. 07. 2006

    Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa připravit.

  • Mandle

    Mandle

    Počet komentářů: 5 19. 07. 2006

    Známe je zřejmě naprosto všichni. K dostání jsou přírodní neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě, jogurtu, karamelu, těstíčku, sekané nebo plátkové. V kuchyni je používáme naprosto běžně, ale co o nich vlastně víme? Já osobně je miluji a při vaření je používám často a tak jsem se o ně zajímala trošku podrobněji.

  • Praktické rady ke grilování

    Praktické rady ke grilování

    Počet komentářů: 0 18. 07. 2006

    Víte, jak grilovat? Jak dlouho maso nebo zeleninu udržovat na roštu? Jaké použít koření? Dočtete se dnes v nabízených praktických radách.

Celkem záznamů: více než 2162 (upřesněte své hledání)

Nejhledanější pojmy

  • cizrna

    cizrna

    Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s ob…

    luštěnina
  • kuskus

    kuskus

    Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo i na sladké pokrmy, vaří se v páře a u nás se prodává v obchodech s racionální výživou.

    africký pokrm
  • lasagne

    lasagne

    Italské těstovinové široké nudle. Bývají barvené i ochucené. Jsou vhodné pro zapékání s různými omáčkami a masovým ragú a dalšími surovinami. Obvykle se pokrmy z nich sypou sýrem.

    italské těstoviny
  • rebarbora

    rebarbora

    Tato zelenina přišla do Evropy od Barbarů, z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V…

    zelenina
  • ricotta

    ricotta

    Sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. U nás se dá nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze…

    italský sýr

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept