• Cuketkovo Mojito Cukito

    Cuketkovo Mojito Cukito

    Počet komentářů: 0 15. 06. 2006

    Po náročném mixování, zkoumání, testování a ochutnávání jsem si na letošní horké dny připravil nový model koktejlu Mojito. Tato moje verze se nekompromisně vrací zpět ke kořenům, zároveň nedostižně uniká běžnému zdejšímu barovému průměru. Zní to samolibě, ale pro mne je domácí Cukito opravdu nad zlato.

  • Srovnání časopisů

    Srovnání časopisů

    Počet komentářů: 4 13. 06. 2006

    Nejnovější (jarní vydání) srovnání tří hlavních kulinářských časopisů na českém trhu pod kritickým, šilhavým a neúprosným očkem pana Cuketky.

  • Přidávejte fotografie!

    Přidávejte fotografie!

    Počet komentářů: 5 06. 04. 2006

    Tým Vaření.cz pro své registrované uživatele připravil novou funkci. Nyní mají všichni registrovaní uživatelé možnost přidávat ke všem receptům vlastní fotky. Pojďme si spolu přiblížit, jak tuto funkci používat, a co bychom o ní měli vědět.

  • Novinky na Vaření.cz

    Novinky na Vaření.cz

    Počet komentářů: 0 13. 03. 2006

    Ti z vás, kteří nás navštěvují pravidelně, si jistě všimli, že za poslední týden jsou denně aktualizovány recepty a články. Pokud nevíte, čím to je, tak se nyní o obsah Vaření.cz stará nová stálá redaktorka...

  • Vinobraní  - burčák

    Vinobraní - burčák

    Počet komentářů: 1 26. 09. 2005

    Na podzim se vinař vrací domů s napětím. Nezajímají jej tytéž věci jako v jiných ročních obdobích. Začátkem podzimu ihned po příchodu spěchá do sklepa. Ve sklepě se děje něco, k čemu směřoval vinař celé své zimní, jarní a především letní úsilí ve vinohradě. Veškerou namáhavou a stále se opakující práci podstupoval pouze proto, aby dočkal božského nápoje.

  • Nejžhavější designové styly pro letošní Vánoce

    Nejžhavější designové styly pro letošní Vánoce

    Počet komentářů: 0 02. 12. 2004

    Přemýšlíte čím letos vylepšíte vánoční výzdobu nebo jak prostřete štědrovečerní stůl? Nabízíme vám několik stylových variant, které budou pro letošní svátky zaručeně správnou volbou. Jaké to jsou?

  • Podzim rovná se chřipka. Jak na ni vyzrát?

    Podzim rovná se chřipka. Jak na ni vyzrát?

    Počet komentářů: 1 23. 11. 2004

    Teplé počasí a sluníčko vystřídalo mrholení, deště a silný vítr. Ráno je dlouho tma, navečer se brzy stmívá, padají na nás podzimní deprese a ztrácíme svoji odolnost vůči nepřátelům v podobě virů a bakterií. Krom stresu, i nevhodná strava s nedostatkem vitamínů, nedostatek pohybu, nadměrné požívání alkoholu a kouření oslabuje naši obranyschopnost.Naše tělo...

  • Jaké víno se u nás pije nejčastěji?

    Jaké víno se u nás pije nejčastěji?

    Počet komentářů: 0 22. 11. 2004

    Z výsledků posledního výzkumu agentury OMD vyplynulo, že 28,3 % konzumentů ve věku 18-59 let pije víno minimálně jednou do týdne, 31,1 % jednou do měsíce a zbytek pouze výjimečně.

  • Podzimní svátky

    Podzimní svátky

    Počet komentářů: 1 26. 10. 2004

    Babí léto nám už odletělo a začíná nám trošku pochmurné, sychravé podzimní období, které máme spojené s poněkud mystickými, možná i trošku strašidelnými svátky. V Americe a Velké Británii slaví Haloween a u nás jsou to Dušičky. Možná bude pro mnohé z nás zajímavé pohlednout trochu do historie a dozvědět se, jak dané svátky vůbec vznikly.

  • Vraťte se do práce odpočatí!!

    Vraťte se do práce odpočatí!!

    Počet komentářů: 0 25. 08. 2004

    Léto už nenávratně skončilo a na mnoho lidí spadne taková ta typická únava. Je potřeba, aby jste věděli jak tyto syndromy odehnat. Říká se přeci, ve zdravém těle zdravý duch, tak tomu musíme pomoci.

Celkem záznamů: více než 2120 (upřesněte své hledání)

Nejhledanější pojmy

  • cizrna

    cizrna

    Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s ob…

    luštěnina
  • kuskus

    kuskus

    Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo i na sladké pokrmy, vaří se v páře a u nás se prodává v obchodech s racionální výživou.

    africký pokrm
  • lasagne

    lasagne

    Italské těstovinové široké nudle. Bývají barvené i ochucené. Jsou vhodné pro zapékání s různými omáčkami a masovým ragú a dalšími surovinami. Obvykle se pokrmy z nich sypou sýrem.

    italské těstoviny
  • rebarbora

    rebarbora

    Tato zelenina přišla do Evropy od Barbarů, z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V…

    zelenina
  • ricotta

    ricotta

    Sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. U nás se dá nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze…

    italský sýr

Píšeme jinde

  • Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning je způsob, jakým lze u dítěte začít s pevnou stravou. V tomto případě se dětem nekupují příkrmy a přesnídávky z obchodů a ani se nechystají domácí kašičky. Jídlo se nemixuje. Příprava pokrmů není nijak náročná a nezabere skoro žádnou práci.

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.




přidat nový recept