Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Druhů velikonočních beránků je nespočet. Pustit se tak můžete do beránka z třeného těsta, šlehačkového, tvarohového, ale i složitějšího kynutého. S každým těstem se jinak pracuje a výsledek bude trochu jiný. A jak na to, aby nám při pečení beránek nepopraskal? Jistotu budeme mít, pokud zvolíme dvoudílnou formu.
Číst víceMedvědí česnek můžeme uchovat zamrazením. Stačí listy důkladně proprat ve studené vodě a osušit. Poté listy nahrubo nasekáme a dáme do uzavíratelného sáčku. Kdykoliv pak při vaření stačí sáhnout do mrazáku a máme hned skvělou bylinku k dochucení spousty pokrmů.
Číst víceZdravá svačina má své místo v jakémkoliv jídelníčku. Vyzkoušejte naše jednoduché recepty na odpolední svačiny, díky kterým nebudete mít výčitky a zároveň si skvěle pochutnáte.
Ve většině západního světa je dostávají pouze ženy. To se však mění. Stále více mužů dostává zásnubní prsteny od žen.
Oslavte jaro s nejzelenějším dortíkem. V našem receptu vám ukážeme, jak si ho připravit krok za krokem. Velmi efektní dort, který báječně vypadá i chutná.
18.03.2024
ČÍST VÍCEVajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
18.03.2024
ČÍST VÍCEMožná také marně hledáte čas na velikonoční pečení. Našli jsme pro vás pár receptů, které zvládnete připravit bez zdlouhavých příprav. Beránek, mazanec, velikonoční nádivka i perníčky snadno a rychle.
17.03.2024
ČÍST VÍCEJe čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
17.03.2024
ČÍST VÍCEVůně čerstvých rohlíků, houstiček či pletýnek, té se těžko odolává. Jen se zakousnout! A kdy jindy si dopřát domácí pečivo než o víkendu. Vyhněte se pokusům a při pečení sáhněte po zaručených a vyzkoušených receptech.
16.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoční beránek je tradičním symbolem svátků jara a obvykle nechybí na svátečně prostřených stolech českých domácností. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Do těsta můžete přidat i kokos, zkrátka fantazii se meze nekladou.
15.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte si krok za krokem přípravu tradičního velikonočního pečiva. Jidáše mohou být rozlišných tvarů, do těsta lze přidat rozinky a sypat je plátky mandlí. My je před podáváním jen pocukrovali, i tak byly výtečné!
15.03.2024
ČÍST VÍCESpolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
14.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte si, jak znáte jarní tradice a zvyky, které se pojí s oblíbeným ročním obdobím. Zdaleka nejde jen o Velikonoce. Víte, co jsou vejdumky, či líto?
13.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce se kvapem blíží a jistě se už ohlížíte nejen po velikonočních receptech, ale i po výslužce pro koledníky a s dětmi plánujete barvení vajíček. Nachystejte si letos doma oslavu jarních svátků se vší parádou!
13.03.2024
ČÍST VÍCEJen 7 otázek stačí, abychom prověřili vaše znalosti, co se týče vaření a pojmů české i světové kuchyně. Uspějete na 100 %?
13.03.2024
ČÍST VÍCEVaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
13.03.2024
ČÍST VÍCEVynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem. Recept, který si zamilujete. Hodí se na lehkou svačinku i večeři.
12.03.2024
ČÍST VÍCEPažitka je příbuzná s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží jarní barvu, stejně jako lehce pikantní a říznou chuť. Patří k bylinkám, které je nejlepší využívat v čerstvém stavu, nejlépe hned po utrhnutí. Snadno se pěstuje a můžete ji mít na záhonku, i v květináči na balkoně nebo za oknem. Pojďte se s námi inspirovat několika recepty s touto bylinkou, která si na jaře a zejména o Velikonocích zaslouží vaši pozornost.
12.03.2024
ČÍST VÍCEDomácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
11.03.2024
ČÍST VÍCEPošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť. Jak připravit dokonalé pošírované vejce? Naučíme vás to krok za krokem.
11.03.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.
10.03.2024
ČÍST VÍCERychlé recepty na moučníky k odpolední nedělní kávičce. Ovocné buchty, sladké řezy a oblíbené zákusky, stačí si jen vybrat a pustit se do pečení.
10.03.2024
ČÍST VÍCETaké se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
09.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce jsou úžasnou příležitostí, jak se zase jednou kreativně vyřádit. Udělejte si čas, popusťte uzdu fantazii, sedněte si spolu s dětmi a pusťte se do tvoření plného jarních barev a velikonočních roztomilostí.
09.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena